Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems, companie antreprenorială, de la 52.500 de lei profit net în raportul preliminar la 1 mil. lei în raportul pentru acţionari. Cum explică compania această diferenţă

Bittnet Systems, companie antreprenorială, de la 52.500...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2021, 00:00 767

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training din domeniul IT, companie antreprenorială de 172 mil. lei capitalizare, arată în raportul pe 2020 supus votului acţionarilor, şi publicat luni, că a obţinut un profit net de 1 milion de lei în anul 2020, faţă de circa 52.580 de lei cât era rezultatul net în raportul preliminar.

Aşadar, o diferenţă de la 1 mil. lei profit auditat faţă de 52.580 lei în raportul publicat în urmă cu nici o lună în contextul unor venituri de circa 109,2 mil. lei în raportul pentru acţionari faţă de 108,7 mil. lei în cel preliminar. De unde această diferenţă?

„Ţinând cont de modelul operaţional-financiar al companiei, publicat încă de la listare, reluat de noi la fiecare prezentare a companiei şi anume că operăm cu o anumită structură de costuri fixe, dată de specificul activităţii în care este nevoie să ai la dispoziţie resurse umane înalt calificate, şi o infrastructură de livrare a trainingului, aceasta înseamnă că, după depăşirea pragului setat de costurile fixe, orice venituri suplimentare se regăsesc direct în profitabilitate”, spune Cristian Logofătu, director financiar şi acţionar al companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO