Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Group a înregistrat în S1/2021 afaceri de 48 mil. de lei şi un profit brut de 2 mil. de lei, în creştere cu 57%

Bittnet Group a înregistrat în S1/2021 afaceri de 48...

Autor: Robert Manea

27.08.2021, 19:02 602

Bittnet (simbol bursier BNET), un grup de companii de IT listat pe piaţa principală a BVB, a raportat o cifră de afaceri consolidată de 48 mil. de lei în prima jumătate a anului 2021 şi un profit brut de 2 milioane de lei, în creştere cu 57%.

În această perioadă, Bittnet a realizat opt tranzacţii de tip M&A, dintre care două transfrontaliere, în vederea consolidării poziţiei în domeniile de dezvoltare software, training şi securitate cibernetică.

„Grupul nostru de companii oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienţilor, atât în manieră clasică – pe proiect – dar si în mod recurent sau în paradigma de managed services. Intenţionăm să extindem în mod continuu amprenta de produse şi servicii furnizate atât prin dezvoltarea portofoliului fiecărei companii sau linii de business, cât şi prin investiţii sau achiziţii. Nu suntem un fond de investiţii, ci căutăm constant să dobândim poziţii în companii în care să sprijinim activitatea operaţională, indiferent de cât de mare este deţinerea pe care o putem obţine. Chiar dacă rezultatele produse de fiecare dintre companiile în care investim nu au an de an valori şi evoluţii regulate, credem cu tărie că portofoliul diversificat pe care îl deţinem va continua să prospere,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio şi Elian, a raportat o cifră de afaceri de 42,40 milioane de lei şi un profit operaţional de 1,48 milioane de lei. Marja brută a companiilor de integrare IT&C a crescut cu 3,2%, până la 7,4 milioane lei. Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training şi Equatorial, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,76 milioane de lei şi o marjă brută de 3,17 milioane de lei. În prima parte a anului, compania a livrat 102 sesiuni de curs şi 56 de sesiuni individuale la care au participat 490 de cursanţi.

Vineri, acţiunile Bittnet Systems sunt cotate pe Bursă la 0,38 lei/acţiune, în creştere cu 0,26%. Valoarea pe piaţa a companiei la momentul actual se ridică la 153 milioane de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO