Burse - Fonduri mutuale

Bitcoin s-a apropiat din nou de nivelul de 54.000 de dolari, pe măsură ce interesul marilor investitori creşte

Bitcoin s-a apropiat din nou de nivelul de 54.000 de...

Autor: Alex Ciutacu

09.03.2021, 09:41 1141

Bitcoin, cea mai cunoscută monedă digitală, s-a apropiat de nivelul de 54.000 de dolari, marţi, pe fondul unui interes în creştere din partea investitorilor instituţionali.

Criptomoneda a înregistrat o creştere de 4,3% şi se tranzacţiona în Hong Kong la aproape 53.900 dolari. De cealaltă parte, ethereum a continuat creşterile din ziuna anterioară, ajungând la un plus total de 13% pe ultimele două zile, conform datelor agregate de Bloomberg.

„Creşterile de pe bitcoin şi ethereum s-au întors, în contextul în care intrările de capital sunt în creştere la nivel de piaţă. (…) Interesul instituţional pare ridicat”, a explicat Edward Moya, analist în cadrul Oanda.

Narativa conform căreia investitorii pe termen lung – precum birourile de familie, asguratorii sau trezoreriile corporate – încep să aibe expunere pe criptomonede, este una controversată, însă prinde din ce în ce mai mult avânt. Spre exemplu, gigantul Goldman Sachs a anunţat recent că observă o cerere în creştere din partea investitorilor instituţionali, în contextul în care îşi relansează biroul de tranzacţionare de criptomonede.

Asta arată că actualele creşteri de pe bitcoin sunt diferite de bula care s-a spart în 2017, conform Goldman Sachs. Pentru sceptici, creşterile de pe bitcoin reprezintă un exemplu clar de vârtej speculativ, alimentat de stimuli financiari ce ar putea dispărea odată cu creşterea dobânzilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO