Burse - Fonduri mutuale

Biofarm face ofertă de răscumpărare şi e mai aproape de delistare

Biofarm face ofertă de răscumpărare şi e mai aproape...

Autor: Ioana Tudor

22.08.2014, 00:05 554
Oferta de răscumpărare a 10% din capital pe care producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) o va derula din 26 august pregăteşte preluarea controlului total de către SIF-uri, care acum deţin cumulat circa 73% din capital, dar şi delistarea companiei, spun analiştii.
 
Biofarm va derula în perioada 26 august -15 septembrie o ofertă publică de răscumpărare a până la 109,48 milioane de acţiuni proprii. Dacă această ofertă este subscrisă integral, SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat-Crişana (SIF1), alături de care Biofarm acţionează concertat, vor ajunge la 83% din  ca­pital. Preţul de cumpărare al acţiunilor este de 0,305 lei/titlu, iar valoarea totală a ofertei este de 33,3 milioane de lei.
 
Preţul oferit este cu 8,5% peste cotaţia acţiunii de miercuri. Investitorii au reacţionat la ştire, iar acţiunile Biofarm au urcat cu peste 6% în deschiderea şedinţei de ieri, până la preţul de 0,29 lei/titlu. Compania are o valoare de piaţă de 307,6 milioane de lei.
 
Acţiunile răscumpărate vor fi anulate, iar capitalul social al companiei va fi diminuat, potrivit unei decizii a acţionarilor din luna aprilie. În prezent, cele două SIF-uri controlează împreună 73% din Biofarm. Compania deţine 0,0007% din capitalul propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO