Burse - Fonduri mutuale

Biofarm, castig de 2,1 mil. euro, la fel ca anul trecut

15.08.2006, 19:08 14

Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit net de 7,5 milioane de lei (2,1 mil. euro), un nivel apropiat de cel raportat in perioada similara a anului trecut.
Cifra de afaceri a atins 29,1 milioane de lei (8,2 milioane euro) in crestere cu 19,1% fata de primele sase luni din 2005.
Compania estimeaza pentru acest an un profit de 3,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 11% fata de anul precedent. Anul trecut producatorul a obtinut un profit net de 3,23 de milioane de euro, care va fi alocat pentru majorarea capitalului social si emiterea de actiuni care vor fi distribuite in mod gratuit actionarilor.
Biofarm si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 17,7 milioane de euro, in crestere cu 24% comparativ cu vanzarile din 2005. Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, cu 54% mai mare decat in 2004.
Compania se bazeaza pe lansarea de noi produse, pe imbunatatirea prezentei pe piata a produselor din portofoliu, care sa determine o crestere a volumului de desfacere la intern. Biofarm doreste de asemenea sa-si mareasca exporturile prin patrunderea pe noi piete. Pentru investitii compania are alocat un buget de 2,8 milioane de euro.
Producatorul a fost infiintat in 1990, iar din 1997 are capital integral privat.
Compania are un portofoliu de peste 80 de marci, printre cele mai cunoscute numarandu-se Bixtonim, Triferment, Colebil, Anghirol si Cavit. Alti producatori importanti de medicamente din Romania sunt Zentiva (fostul Sicomed), Terapia, Antibiotice Iasi si LaborMed. Cei mai importanti jucatori de pe piata farmaceutica locala sunt GlaxoSmithKline, Hoffmann La Roche, Novartis si Sanofi-Aventis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO