Burse - Fonduri mutuale

BestJobs atrage 3,4 mil. euro de la investitori într-un plasament privat de obligaţiuni încheiat anticipat de Tradeville. Bonduri în euro, 5 ani scadenţă şi o dobândă de 5,8%

BestJobs atrage 3,4 mil. euro de la investitori într-un...

Autor: Liviu Popescu

18.05.2021, 12:01 299

​BestJobs Recrutare SA, compania care administrează platforma de recrutare online cu acelaşi nume, a atras 3,4 milioane de euro de la investitori în urma unui plasament privat de obligaţiuni încheiat anticipat la începutul săptămânii de către societatea de intermediere bursieră Tradeville.

Emisiunea de obligaţiuni a BestJobs este denominată în euro, cu scadenţa la 5 ani şi cu o dobândă de 5,8% pe an, cupoanele fiind plătite semestrial.

BestJobs Recrutare a emis un număr de 10.000 de obligaţiuni nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile, valoarea nominală a fiecărei obligaţiuni fiind de 500 euro.

Valoarea totală a subscrierilor înregistrate în plasament a fost de 3.371.000 euro. Majoritatea subscrierilor au fost făcute online, prin platforma de tranzacţionare TradeVille.

Fondurile obţinute sunt destinate extinderii internaţionale, transformării platformei online existente într-un marketplace complex de servicii integrate dedicate dezvoltării personale şi profesionale, precum şi accelerării altor proiecte ale companiei.

“Vrem să facem tranziţia de la plata pe anunţ către abonament la talente/candidaţi, care include anunţuri nelimitate, consultanţă şi coaching, proiecte de freelancing şi alte beneficii. Dezvoltăm constant tehnologii noi, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor şi credem că suntem suficient de bine poziţionaţi, astfel încât în următorii ani să accelerăm creşterea şi să devenim cel mai important marketplace din domeniul recrutării şi dezvoltării profesionale din România”, spune Călin Fusu, fondator şi CEO BestJobs.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, spune că este un fapt mai puţin observat că ofertele intermediate de TradeVille nu generează doar profituri şi rulaje, ci contribuie la dezvoltarea întregii economii, creând şi protejând astfel sute sau chiar mii de locuri de muncă. “Cu succesul plasamentului BestJobs, acest efect este dublu: nu doar susţinem in mod direct dezvoltarea companiei şi, astfel, crearea de noi oportunităţi de angajare, dar ajutăm românii, prin natura activităţilor dezvoltate de emitent, să aibă acces la miile de job-uri listate pe BestJobs”.

În 2020, BestJobs a facilitat peste 5,8 milioane de aplicări pentru joburi, numărul acestora crescând cu 29% faţă de anul precedent. Numărul clienţilor plătitori a crescut cu 42% faţă de anul precedent.

Potrivit celor mai recente date de la Finanţe, cele aferente anului 2019, BestJobs a avut afaceri de 30,5 mil. lei şi un profit net de 7,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO