Burse - Fonduri mutuale

Berkshire Hathaway, imperiul de afaceri al lui Warren Buffett, atinge o capitalizare record de 700 mld. dolari şi se pregăteşte să devină următoarea companie din clubul trilionarilor pe fondul tranziţiei dinspre „growth” spre „value”

Business internaţional

Berkshire Hathaway, imperiul de afaceri al lui Warren...

Autor: Eduard Ivanovici

10.01.2022, 00:00 1659

Berkshire Hathaway, imperiul de afaceri al lui Warren Buffett, atinge o capitalizare record de 700 mld. dolari şi se pregăteşte să devină următoarea companie din clubul trilionarilor pe fondul tranziţiei dinspre „growth” spre „value”

Acţiunile gigantului Berkshire Hathaway (BRK) şi-au continuat creşterile din noul an, cu un plus de 1,26% la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de joi, 6 ianuarie, afişând astfel o capitalizare de 700 de miliarde de dolari, tot mai aproape de mult doritul prag de 1.000 de miliarde de dolari, scrie Forbes. Grupul de investiţii a înregistrat creşteri pentru a patra zi consecutivă, pe măsură ce investitorii se îndepărtează de acţiunile axate pe creştere şi îşi îndreaptă atenţia asupra unor variante mai sigure. Valoarea de piaţă a Berkshire este de circa 702 miliarde de dolari, a opta la nivel mondial, peste banca JPMorgan Chase, producătorul de medicamente Johnson & Johnson şi gigantul sud-coreean Samsung. Imperiul de investiţii al lui Warren Buffett, în vârstă de 91 de ani, constă într-un portofoliu de peste 60 de companii, precum Geico, Duracell, Bank of America, Coca-Cola, American Express şi Apple. Producătorul iPhone-urilor avea o pondere de 50% din portofoliul Berkshire în T3/2021.

În prezent, Berkshire se pregăteşte să devină următoarea companie de un trilion de dolari, alăturându-se unor companii precum Tesla, Amazon, Microsoft şi Apple. În contextul în care banca centrală americană intenţionează să reducă semnificativ din stimulentele oferite în timpul pandemiei şi să majoreze anul acesta ratele dobânzilor, Berkshire Hathaway a beneficiat de pe urma unei tranziţii dinspre „growth” către acţiuni ciclice de tip „value”, avantajate de o recuperare economică reuşită. Conform datelor băncii Goldman Sachs, fondurile de hedging vând acţiuni tech orientate pe creştere în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu, în vreme ce respectivele active sunt afectate de randamentele mari ale obligaţiunilor. Acţiunile BRK s-au apreciat cu 35% în ultimul an, peste evoluţia indicelui S&P 500 de 23,4%.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO