Burse - Fonduri mutuale

Bergamot Developments, subsidiară a dezvoltatorului imobiliar Impact, împrumută 5 mil. euro de la OTP Bank pentru refinanţarea investiţiilor. Prin Bergamot, Impact a dezvoltat cartierul Luxuria Residence din Bucureşti, cu un total de 630 de apartamente

Bergamot Developments, subsidiară a dezvoltatorului...

Autor: Tibi Oprea

16.12.2021, 18:18 181

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a accesat, prin subsidiara Bergamot Developments, la care compania deţine 99,99% din capitalul social, un credit în valoare de 5 milioane de euro de la OTP Bank.

Creditul este de tip refinanţare investiţii, având ca obiect refinanţarea creditelor acordate de Impact către Bergamot Developments, iar contractul cu OTP Bank a fost încheiat în data de 15 decembrie 2021.

Bergamot Developments garantează îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractul de credit prin încheierea garanţiilor specifice acestui tip de finanţare.

Rambursarea sumei împrumutate se va realiza trimestrial pe o perioadă de 36 de luni calculate de la data semnării contractului de credit, respectiv 15 decembrie 2021.

Prin Bergamot Developments, Impact a dezvoltat cartierul Luxuria Residence din Bucureşti. Cu un total de 630 de apartamente, Luxuria Residence este primul ansamblu rezidenţial finalizat din zona Expoziţiei.

Impact are 1,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlat în proporţie de aproape 60% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,92% din capitalul social.

Acţiunile IMP înregistrează o creştere de 121,8% de la începutul anului, adică mai mult de o dublare, pe fondul unor tranzacţii de 70 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO