Burse - Fonduri mutuale

BERD va finanţa cu 150 mil. euro investiţia de 190 mil. euro a Nuclearelectrica într-o instalaţie de detriere. Depunerea de oferte, până pe 21 octombrie

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional din România, aşteaptă până pe 21 octombrie 2020 depunerea de oferte pentru o instalaţie de detriere, investiţie de 190 milioane de euro la Cernavodă. Din această sumă, 150 milioane de euro urmează să fie finanţată printr-un împrumut de la BERD, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul BERD.

„SNN a iniţiat procedura de achiziţie a lucrărilor de finalizare a Instalaţiei de Detritiere de la Cernavodă. Companiile interesate sunt rugate să urmeze paşii descrişi pe site-ul BERD şi să îţi manifeste interesul prin aplicare”, menţionează SNN. Nuclearelectrica arată într-un raport că această investiţie reprezintă un proiect prioritar al companiei întrucât face parte organic din strategia de dezvoltare, iar implementarea acesteia sprijină semnificativ controlul costurilor asociate dezafectării şi maximizarea eficienţei economice. „Sinergiile pe care le creează în perspectiva implementării Proiectului de Retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă reprezintă un puternic argument suplimentar în susţinerea Proiectului”. Nuclearelectrica are 5,1 mld. lei capitalizare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.