Burse - Fonduri mutuale

Berarii de la Martens au mărit vânzările, dar profitul a scăzut cu 75%

Berarii de la Martens au mărit vânzările, dar profitul...

Autor: Radu Bostan

02.09.2015, 00:00 252

Producătorul de bere Martens Galaţi (simbol bursier MABE), controlat de familia belgiană Martens, a mărit vânzările cu 13% în primul semestru, însă profitul net a scăzut cu 74% pe fondul costurilor financiare mai mari.

Martens, ale cărei vânzări se derulează printr-o reţea de distribuitori în Muntenia şi Moldova, dar şi prin retaileri precum Kaufland sau Billa, a obţinut afaceri de 18,3 mil. lei în prima jumătate din 2015. Rezultatul din exploatare a fost de 0,47 milioane de lei, mai mic cu 30% comparativ cu anul trecut, din cauza creşterii cu 20% a cheltuielilor cu materiile prime, în timp ce profitul net a scăzut la 0,2 mil. lei.

Printre brandurile de bere ale Martens se numără Premium, Negoiu, Anker şi berea fără alcool Driver. Familia Martens, care controlează propriile berării în Belgia, deţine 67% din acţiunile fabricii gălăţene de bere. Ceilalţi acţionari semnificativi sunt directorul general Vasile Joantă, care are 9,7%, şi SIF Moldova (SIF2), cu 7,7%. Compania are o capitalizare de 3,7 mil. lei pe piaţa AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO