Burse - Fonduri mutuale

Behboud Madadi a cumpărat 12,3 milioane de acţiuni SIF Muntenia în oferta publică intermediată de Alpha Bank, pentru care a plătit 19,7 mil. lei

SIF Muntenia (SIF4) a publicat marţi după amiază la Bursa de Valori Bucureşti o notificare cu rezultatele ofertei publice de cumpărare de acţiuni emise de societate de către ofertantul Behboud Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică al unei SIF, din partea Alpha Bank Romania, intermediarul ofertei de răscumpărare.

În perioada 29 septembrie-12 octombrie 2021, Behboud Madadi a achiziţionat un număr de 12,3 de milioane de acţiuni SIF4 pentru care a plătit 19,7 mil. lei. Astfel, Behboud Madadi a ajuns la o participaţie de 6,13% în urma încheierii ofertei.

Oferta a presupus cumpărarea a 55 de milioane de acţiuni la preţul de 1,6 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că pachetul răscumpărat reprezintă aproximativ 22,4% din ofertă, respectiv 1,57% din acţiunile societăţii.

Pentru plata preţului de achiziţie, Behboud Madadi a utilizat fonduri proprii în sumă de 88 de milioane de lei, pentru care a depus la intermediar o garanţie de 30% din valoarea ofertei.

SIF Muntenia are 1,24 mld. lei capitalizare. Acţiunile SIF4 înregistrează o creştere de 92,7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 60,6 mil. lei, arată datele BVB.

Etichete: oferta,actiuni,sif

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.