Burse - Fonduri mutuale

BCR Pensii, unul dintre investitorii BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund în runda de finanţare de 68 mil. euro. Anterior, BCR Pensii a investit în CEECAT Capital Fund II

BCR Pensii, unul dintre investitorii BlackPeak Southeast...

Autor: Roxana Rosu

15.06.2021, 13:00 188

BlackPeak Capital a încheiat cu succes prima rundă de capitalizare a fondului său de investiţii BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, respectiv 68,5 mil. euro dintr-o ţintă finală de 120 mil. euro, printre investitori fiind şi un fond de pensii administrat de BCR Pensii.

Finanţarea va fi folosită pentru investiţii de 5-10 milioane de euro în IMM-uri din România, Bulgaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia.

„România este una dintre pieţele prioritare ale fondului şi suntem foarte bucuroşi să demarăm aici proiectele de investiţii. Ne bucurăm să avem printre investitorii noştri, în premieră, un fond de pensii private obligatorii din România, administrat de către BCR Pensii, şi avem încre­derea că vom oferi oportunităţi de diversificare şi câştiguri pe termen lung investitorilor instituţionali“, a de­clarat Dorian Macovei, director pentru România al BlackPeak Ca­pital. Fondul se axează pe formarea de parteneriate cu antreprenori de succes din regiune, care au ambiţia de a dezvolta companii de talie mondială prin inovaţie, creştere organică şi achiziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO