Burse - Fonduri mutuale

Bank of America: Aşteptaţi-vă la o furtună de veşti rele pentru burse

Bank of America: Aşteptaţi-vă la o furtună de veşti...

Autor: Bogdan Cojocaru

11.05.2016, 00:03 3416

Pe pieţele de acţiuni este linişte, poate mult prea linişte. Pentru analista Savita Subramanian de la Bank of America Merrill Lynch acesta este calmul care anunţă furtuna.

Indicele volatilităţii al Chicago Board Options Exchange, cea mai mare bursă de opţiuni din lume, este aproape de cel mai scăzut nivel din acest an, scrie Bloomberg.

Un muzeu în aer liber din România, considerat cel mai frumos din Europa. Galerie FOTO

Cum arată noul sediu din San Francisco al companiei LinkedIn. Galerie FOTO

A trecut mai mult de o lună de când indicele bursier S&P 500 a oscilat cu mai mult de 1% în sus sau în jos.

Şi toate grijile pe care le aveau investitorii la începutul anului, de la creşterea numărului de defaulturi corporate la aterizarea dură a eco­no­miei Chinei şi impotenţa băncilor centrale, au fost lăsate în urmă. 

Cum arată casa de 12 milioane de euro a CEO-ului Snapchat, Evan Spiegel, şi a modelului Victoria’s Secret, Miranda Kerr. Galerie FOTO

Însă Savita Subramanian avertizează că în iunie va veni „un vârtej de ştiri negative” care ar putea împinge S&P 500 la minimele din februarie. Printre cauzele pe care ea le-a enumerat figurează referendumul privind Brexitul, decizia din iunie a băncii centrale americane şi alegerile din SUA.

„Ne apropiem din ce în ce mai mult de cele mai polarizate alegeri pe care le-am văzut până acum în viaţa noastră (în SUA). Aşa că sunt multe motive de îngrijorare”, spune Subramanian. „Unul dintre lucrurile pe care le-am observat este că cu şase luni înainte de noiembrie într-un an electoral piaţa ajunge de obicei la un vârf, apoi se duce în jos”. Ea a precizat că Fed îşi înăspreşte politicile din cauza recesiunii profiturilor, ceea ce nu se încadrează în normal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO