Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania vrea să se finanţeze cu până la 1 mld. euro de la investitori prin mai multe emisiuni de obligaţiuni derulate în următorii zece ani

Banca Transilvania vrea să se finanţeze cu până la 1...

Autor: Tibi Oprea

16.09.2022, 07:22 779

♦ BT Capital Partners, divizia de brokeraj a grupului din care face parte şi Banca Transilvania, ar urma să fie intermediar al ofertei.

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, convoacă acţionarii pe 18 octombrie 2022 pentru a le cere aprobarea unui program de emisiuni de obligaţiuni corporative, denomi­nate în euro şi/sau lei şi/sau valută, după caz, în condiţiile pieţei în ceea ce priveşte rata dobânzii, cu o sca­denţă de maximum 10 ani şi cu frec­venţa cuponului anuală sau semi­anuală, potrivit convocatorului publi­cat la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, banca de la Cluj vrea să atragă maximum 1 miliard de euro sau echivalent, pe baza unei structuri flexibile, prin mai multe emisiuni separate, derulate pe o perioadă de maximum 10 ani şi cu delegarea competenţelor privind stabilirea condiţiilor programului de emisiune către consiliul de administraţie.

Al doilea punct de pe ordinea de zi a acţionarilor se referă la apro­barea desfăşurării unei oferte publice şi/sau plasamente private având a obiect obligaţiunile din prima tranşă, ofertă care va fi adresată investitorilor calificaţi şi/sau unui număr de până la 150 de persoane fizice şi juridice. Acestea vor fi listate ulterior pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sau pe alte pieţe.

BT Capital Partners, divizia de brokeraj a grupului din care face parte şi Banca Transilvania, ar urma să fie intermediar al ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO