Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinta ZF Mobilio 2021. Explozia businessului de pe smartphone şi tabletă
Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania vrea să răscumpere 10 milioane de acţiuni proprii. Acţiunile băncii au deschis şedinţa de joi în scădere cu 0,61%

Banca Transilvania va derula în perioada 1 -23 martie un proces de răscumpărare a 10 milioane de acţiuni proprii, la un preţ maxim de 3,5 lei/titlu. . Acţiunile băncii au deschis şedinţa de joi în scădere cu 0,61%

”Răscumpărarea de actiuni BT (TLV), în condiţiile legii şi în cadrul limitelor Hotararii AGEA din data de 26.04.2017, respectiv cumpărarea un număr de maximum 10.000.000 acţiuni, din totalul celor 25.000.000 de acţiuni aprobate a fi răscumpărate de către AGEA, cu valoarea nominală de 1 leu/actiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuarii achizitiei şi un preţ maxim de 3,5 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la BVB, valabile in perioada de răscumpărare. ”, arată anunţul BT publicat joi la BVB.

Măsura a fost aprobată ieri de Consiliul de Administraţie al băncii.

Banca Transilvania a raportat un profit de circa 1,2 miliarde de lei pentru anul trecut, 2017 fiind al doilea an consecutiv în care câştigul BT se menţine peste nivelul de un miliard de lei.

Faţă de 2016 profitul net al Băncii Transilvania este în uşoară scădere, respectiv cu 3,5%, însă dacă se elimină impactul vânzării acţiunilor Visa asupra rezultatului din 2016, dinamica profitului net este pozitivă.

Compania are o capitalizare bursieră de peste 10 mld. lei.
 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.