Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania: Suntem focusati pe cresterea profitului

17.07.2008, 19:33 17

Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania (TLV) sustine ca banca isi va realiza obiectivele pe 2008, in ciuda contextului foarte dificil de piata.
Actiunile TLV au scazut cu 12% in ultimele doua sedinte de tranzactionare, ajungand la circa 65% din valoarea pe care o aveau in urma cu o luna. Banca a raportat saptamana trecuta un profit net preliminar pe primul semestru de 111,4 mil. lei (30 mil. euro), cu 40% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.
"Nu am sacrificat profit pentru cota de piata si suntem focusati pe controlul costurilor. Am crescut echilibrat in primele sase luni si vom continua politica de crestere prudenta. Avem semnale bune si suntem in grafic sa realizam in acest an un profit brut de peste 500 mil. lei (incluzand profitul din vanzarea Asiban -
n. red.)", a declarat Robert Rekkers.
El sustine ca turbulentele de pe pietele financiare internationale nu au un impact semnificativ asupra activitatii bancii.
"Banca Transilvania merge foarte bine. Nu avem probleme cu pierderi de clienti, ci am crescut cu 20% ca numar de clienti in primul semestru. Nu avem probleme nici cu finantarea. Depozitele atrase au crescut cu 13% in primul semestru, fata de o medie de 12% la nivelul sectorului bancar", a precizat Rekkers, care mai spune ca banca se bucura in continuare de sprijinul actionarilor, in ciuda scaderilor de pe Bursa.
"Avem foarte multi actionari institutionali straini si faptul ca acestia au subscris la majorarea capitalului social arata ca acestia au incredere."
Banca Transilvania a finalizat recent o majorare de capital prin intermediul careia a atras circa 30 mil. euro de la actionari, gradul de subscriere in cadrul operatiunii fiind de 94%.
Investitorii straini, care detin circa 36% din capitalul bancii, au subscris aproximativ 10 mil. euro.
"Indicatorii fundamentali sunt buni in Romania si cred ca investitorii ar trebui sa aiba in vedere perspectivele pe termen lung si nu sa se panicheze ca o banca din SUA are probleme", mai spune Rekkers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO