Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, intră sub preţul de 1,9 lei la bursă şi îi este aplicat mecanismul care opreşte vânzările agresive. Circa 1,4 mld. lei dispar doar astăzi din valoarea băncii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România,...

Autor: Liviu Popescu

12.03.2020, 17:09 51651

Banca Transilvania (TLV),  cea mai mare instituţie de credit din România şi cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, se tranzacţionează la ora 17:00 la un preţ de 1,89 lei pe acţiune, în scădere cu 12,5% faţă de şedinţa precedentă. Spre comparaţie miercuri seară TLV a închis la 2,16 lei.

Astfel, de la o capitalizare de 11,266 miliarde de lei la închiderea din şedinţa precedentă, banca are acum o valoare de piaţă de 9,86 miliarde de lei, adică doar astăzi circa 1,4 mld. lei au fost evaporate de la bursă, arată datele ZF.

Mai mult decât atât în cazul băncii pot fi observate ordine agresive de vânzare în contextul în care i-a fost aplicat mecanismul de întrerupere a volatilităţii.

Mecanismul de întrerupere a volatilităţii poate fi comparat cu sistemul ABS-ul unei maşini, care în momentul unei frâne bruşte nu blochează cu totul maşina din mişcare din start, ci aduce mai multe frâne menite să oprească maşina în siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO