Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania ajunge cel mai ieftin emitent din indicele BET la doar o săptămână după ce a anunţat semnarea achiziţiei Bancpost

Banca Transilvania ajunge cel mai ieftin emitent din...

Autor: Liviu Popescu

04.12.2017, 00:06 2483

♦ La preţurile de tranzacţionare din 29 noiembrie, indicele PER al băncii de la Cluj era de 6,96, cel mai scăzut din prima ligă bursieră.

Banca Transilvania (TLV) a închis luna noiembrie la un nivel al indicelui PER, cel mai utilizat indice pentru a calcula eficienţa plasamentului într-o acţiune, la 6,96, cel mai mic din rândul celor 13 companii ale indicelui de referinţă BET, potrivit calculelor companiei de brokeraj IFB Finwest.

Spre comparaţie, pe locul doi se poziţionează compania Transgaz, cu un nivel al PER de 7.

La doar o săptămână după ce a anunţat semnarea achiziţiei Bancpost, un alt jucător bancar de top 10, Banca Transilvania ajunge astfel cel mai ieftin emitent din BET în funcţie de rezultatele raportate în ultimele 12 luni. Spre comparaţie, la finele pri­mului semestru, banca de la Cluj era pe locul patru în BET cu un nivel al PER de 8,5. Banca de la Cluj are un EPS (profit net pe acţiune) de 0,31 lei, iar miercuri acţiunile TLV au închis la 2,165 lei. De aici rezultă un nivel al PER de 6,96. Profitul pe acţiune reprezintă raportul dintre profitul net şi numărul de acţiuni ale emitentului. La ultima şedinţă de tranzacţionare din no­iembrie, cea de miercuri, acţiunile TLV se tranzacţionau la 2,165 lei, în scădere cu 0,7% faţă de şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO