Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

​Banca Transilvania a publicat ordinea de zi pentru AGA: dividende cu randament de 2%, majorarea capitalului social cu 695 mil. lei şi maximum 25 milioane de acţiuni răscumpărate

Banca Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de pe bursa de valori de la Bucureşti, propune pentru şedinţa acţionarilor din aprilie plata unui dividend de 0,06 lei, ceea ce la preţurile actuale echivalează  cu un randament de 2%, majorarea capitalului social cu 695 mil. lei prin emisiunea a 695 milioane de acţiuni, ceea ce va aduce acţiuni gratuite acţionarilor, şi aprobarea unui program de răscumpărari a maximum 25 milioane de acţiuni. Convocatorul a fost publicat în această seară pe site-ul bursei.

Din profitul de 1,2 mld. lei realizat anul trecut, banca de la Cluj propune 314 mil. lei pentru reserve legale, 914 mil. lei pentru reserve din profit net de repartizat din care va distribui 219 mil. lei spre dividende.

“Aprobarea datei de 10 august 2017 ca dată a plăţii pentru plata dividendelor”, menţionează banca cu 9,95 mld. lei capitalizare.

Majorarea capitalului social se va realiza prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2016, în sumă de 695.388.129 lei, prin emiterea unui număr de 695.388.129 acţiuni, cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune, în beneficiul acţionarilor înregistraţi în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de înregistrare ce va fi stabilită de AGA (propunere 4 august 2017)

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.