Burse - Fonduri mutuale

Avocaţii de la Radu şi Asociaţii au asistat Nuclearelectrica în preluarea unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a Companiei Naţionale a Uraniului

Andrei Stefanovici

Andrei Stefanovici

Autor: Cristina Bellu

22.03.2021, 10:49 644

Casa de avocatură Radu şi Asociaţii SPRL a acordat asistenţă juridică societăţii Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, în proiectul vizând preluarea liniei de procesare a octoxidului de uraniu de la Compania Naţională a Uraniului S.A., Sucursala Feldioara.

“Decizia strategică de a achiziţiona o parte dintre activele Feldioara necesare procesării materiei prime a avut în vedere asigurarea integrată a capabilităţilor de producţie la nivelul S.N. Nuclearelectrica S.A. şi, în egală măsură, asigurarea producţiei de fascicule de combustibil şi operarea în condiţii optime a FCN Piteşti şi CNE Cernavodă, în contextul extinderii capacităţii centralei nucleare, şi menţinerea ciclului combustibilului nuclear la nivel naţional, la un cost avantajos al tranzacţiei”, spun reprezentanţii firmei de avocatură.

Echipa Radu şi Asociaţii SPRL, coordonată de Andrei Stefanovici (Director), a fost formată din Alexandra Constantin (Senior Associate, Regulatory) şi Irina Bica (Senior Associate, Corporate şi Real Estate). Anca Atanasiu (Managing Associate) şi Ana Flueran (Senior Associate) au gestionat aspectele din sfera dreptului muncii şi a proprietăţii intelectuale.

Asistenţa juridică oferită a constat în realizarea unei analize juridice de tip due diligence cu privire la Sucursala Feldioara a Companiei Naţionale a Uraniului şi activele care au făcut obiectul vânzării precum şi în suportul acordat S.N. Nuclearelectrica S.A. cu privire la redactarea şi negocierea contractului de vânzare-cumpărare şi a documentelor tranzacţiei.

Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor competente şi îndeplinirii condiţiilor prealabile stabilite de către părţi pentru finalizarea sa.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO