Burse - Fonduri mutuale

Avocaţii de la Dentons Europe câştigă contractul juridic pentru listarea Hidroelectrica. “Au ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei”

Avocaţii de la Dentons Europe câştigă contractul...

Autor: Liviu Popescu

07.05.2020, 12:24 1552

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a anunţat joi că a semnat contractul pentru servicii juridice pentru listare cu Dentons Europe SPARL, care a ofertat preţul de 429.000 euro, faţă de 700.000 de euro, valoarea estimată a achiziţiei.

“Prin semnarea contractului de servicii avocaţiale pentru listare, ne-am asigurat că avem alături de noi una dintre cele mai mari case de avocatură din lume, cu anvergură şi largă experienţă în cadrul ofertelor publice de vânzare de acţiuni, un partener potrivit pentru o societate de calibrul Hidroelectrica”, spune Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Compania este tot mai aproape de stadiul în care să fie pregătită 100% pentru procedura de IPO, spune el. “Urmează să luăm foarte curând o decizie în ceea ce priveşte selectarea Equity Advisor”.

Lazard, STJ şi Deloitte sunt companiile care s-au încris în sistemul electronic de achiziţii publice pentru a consulta Hidroelectrica la listarea pe bursă, într-un contract de 1,75 milioane de euro (8 mil. lei), arată datele agregate de ZF din platforma SEAP.

La procedura de selecţie a consultantului juridic pentru IPO-ul societăţii Hidroelectrica s-au prezentat 11 firme de avocatură, cu notorietate şi experienţă internaţională. Listarea a 10% din acţiunile societăţii Hidroelectrica s-a decis în anul 2013 prin HG 1066, pentru aprobarea strategiei de privatizare.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO