Burse - Fonduri mutuale

Avertisment: Pensia viitoare va fi mai mică, mai scumpă şi va veni mai târziu. Codirlaşu, CFA: Soluţia este să mergem treptat către un sistem privat de pensii

Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România: Pilonul public de pensii este foarte dezavantajos, se vede că este o taxă, nu primim înapoi nici măcar jumătate din cât contribuim.

Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România: Pilonul public de pensii este foarte dezavantajos, se vede că este o taxă, nu primim înapoi nici măcar jumătate din cât contribuim.

Autor: Cristina Bellu

12.12.2020, 01:30 18155

Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, consideră că Pilonul I - pensia publică, dar şi Pilonul II - pensia obligatorie, nu vor putea asigura un trai decent contribuabililor la retragerea din activitate a acestora şi de aceea migrarea treptată către un sistem privat de pensii şi majorarea ponderii virată din salariu către acest sistem reprezintă o soluţie.

„Pilonul public de pensii este foarte dezavantajos, se vede că este o taxă, nu primim înapoi nici măcar jumătate din cât contribuim. Soluţiile pe care le are la îndemână statul, folosite şi pe plan internaţional, şi din care cel mai probabil va implementa un mix, sunt creşterea taxării, majorarea vârstei de pensionare, plafonarea sau scăderea pensiilor publice“, a spus Adrian Codirlaşu în cadrul unui eveniment în care mai mulţi analişti financiari au dezbătut despre actualul sistem de pensii. „Oricare ar fi mixul, este cert că pensia publică viitoare va fi mai mică, mai scumpă şi va veni mai târziu. Soluţia este să mergem treptat către un sistem privat de pensii şi să creştem ponderea alocată din salariu către sistemul privat“, spune Adrian Codirlaşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO