Burse - Fonduri mutuale

Autonom îşi consolidează poziţia pe leasing: Absorbţia BT Operational Leasing a fost finalizată

Autonom îşi consolidează poziţia pe leasing:...

Autor: Alex Ciutacu

11.03.2021, 00:00 476

Compania de închirieri de autovehicule Autonom îşi consolidează poziţia în piaţa de leasing operaţional, întrucât a finalizat absorbţia BT Operational Leasing, relizată în urma tranzacţiei pe care compania a anunţat-o în 2018. „Prin această fuziune, am făcut un pas important pentru dezvoltarea diviziei de leasing operaţional a Grupului Autonom, prin creşterea portofoliului de clienţi şi a activelor deţinute“, a declarat Dan Ştefan, antreprenorul care a fondat compania alături de Marius Ştefan.

De asemenea, integrarea ne-a accelerat dezvoltarea prin obţinerea unor sinergii importante, financiare şi operaţionale Astfel ajunge la final tranzacţia anunţată în 2018, când liderul pieţei de închirieri auto a bătut palma cu Grupul Banca Transilvania pentru a prelua această divizie. Reprezentanţii Autonom susţin că această fuziune aduce o reorganizare eficientă a sistemului de vânzare şi a serviciului de relaţii cu clienţii.

„În ceea ce priveşte achiziţia de bunuri şi servicii, prin realizarea acestei fuziuni, Autonom reuşeşte să maximizeze realizarea economiilor de scară şi să îşi optimizeze structura de costuri. Fuziunea are un impact pozitiv şi în creşterea expertizei oamenilor din ambele companii, prin schimbul de experienţe acumulate de ambele părţi în anii de activitateî. Autonom operează astăzi o reţea de 44 de agenţii în peste 30 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Grupul are peste 500 de angajaţi şi operază o flotă de peste 9.000 de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO