Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Autonom, compania de rent-a-car cu cea mai mare finanţare antreprenorială la BVB, raportează în S1/2020 profit în scădere cu 73%

Autonom Piatra Neamţ, companie de închirieri autovehicule controlată de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a încheiat primul semestru cu venituri din exploatare de 148 milioane de lei, minus 17,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 73,6%, la 4,15 mil. lei, arată datele publicate la bursă.

Autonom Piatra Neamţ are cea mai mare finanţare a unei companii antreprenoriale prin intermediul bursei de la Bucureşti, respectiv o emisiune de obligaţiuni de 20 milioane de euro listată în decembrie 2019. Printre investitorii acestei emisiuni de obligaţiuni este şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o subscriere de 4,5 mil. euro.

Cea mai importantă categorie pentru veniturile Autonom o repre­zintă cele din leasing operaţional, respectiv 58,1 milioane de lei în S1/2020, în urcare cu 7,3% faţă de perioada similară a anului precedent, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza raportului companiei. Veniturile din închirierea autovehiculelor au scăzut cu 27,1% la 21,6 mil. lei.

La finalul lunii iunie, activele totale ale companiei se cifrau la 664,9 milioane de lei, plus 20,9% faţă de S1/2019.

“Active deţinute în leasing financiare au crescut cu 15% în S1/ 2020 în comparaţie cu S1/2019, de la 274,1 mil.lei la 314,6 mil. lei, ca măsură de protejare a cash-flow-ului şi de împărţire a riscului cu instituţiile financiare”, se specifică în raportarea semestrială.

Emisiunea de obligaţiuni a Autonom are o maturitate de 5 ani, respectiv până în 2024 iar rata cuponului este de 4,45% plătibil anual. Emisiunea de obligaţiuni a fost suprasubscrisă atât de persoane fizice, cât şi de investitori institu­ţionali (fonduri deschise de investiţii, bănci, societăţi de investiţii finan­ciare, societăţi de asigurări).

În primele şase luni ale anului, au fost tranzacţionate 151 de obligaţiuni AUT24E în 43 de tranzacţii, cu o valoare totală de 149.683 euro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.