Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Autocora vrea să preia controlul integral al MAT Craiova, cel mai probabil pentru delistare, si plateste minoritarilor 2,9 lei pe actiune, minus 0,7% fata de pretul din piata. Oferta se apropie de 1,3 mil lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică de cupărare a 443.238 de acţiuni emise de producătorul de tractoare şi maşini agricole MAT Craiova, reprezentând 5,62% din capitalul social al companiei.

Acţiunea lansată de Autocora, companie care controlează cu 93,5% producătorul de tractoare, a fost iniţiată cel mai probabil pentru delistarea societăţii de la Bursă, după preluarea integrală a acesteia.

Oferta se va derula în perioada 29 iulie-18 august, valoarea nominală a unei acţiuni este de 2,5 lei, în timp ce preţul de cumpărare este de 2,9 lei pe acţiune, mai mic cu 0,7% faţă de preţul din piaţă (2,92 lei), valoarea totală a tranzacţiei urcând până la aproximativ 1,3 mil. lei.

“Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile societăţii MAT Craiova permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători (persoane fizice şi juridice) fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată. asigurându-se posibilităţi egale de receptare”, transmit reprezenetanţii ASF.

Intermediarul ofertei este compania de brokeraj SSIF Voltinvest Craiova.

Acţiunile MTCR se tranzacţionează în creştere cu 57,8% de la începutul anului pe fondul unui rulaj de 144.309 lei. Emitentul are o valoare bursieră de 22,9 mil. lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.