Burse - Fonduri mutuale

Aurel Bernat, CEO BT AM: Cei mai mulţi clienţi ai fondurilor noastre se orientează spre fondurile de venit fix şi vin în general cu sume mari. Pe segmentul de acţiuni, clienţi mai tineri şi sume mai mici

Aurel Bernat, CEO BT AM: Cei mai mulţi clienţi ai...

Autor: Liviu Popescu

23.09.2020, 13:35 262

​Aurel Bernat, director general (CEO) al BT Asset Management, administrator de fonduri mutuale cu active nete de 3,4 miliarde de lei, spune că majoritatea clienţilor administratorului se orientează spre fondurile de venit fix ca testare şi că în general vin cu sume mari.

“În general aceşti clienţi vin cu sume mari pe acest segment şi cu sume mai mici în zona de acţiuni. Sumele mari pe venit fix vin de la clienţi cu vârsta mai mare de 50 de ani, iar sumele mici şi recurente vin din zona clienţilor mai tineri”, spune Aurel Bernat, la Summitul Administratorilor de Fonduri din România, ediţia a II-a.

Cel mai mare fond de investiţii administrat de BT Asset Management este BT Obligaţiuni, cu active de 1,4 miliarde de lei şi 21.220 de investitori la finele lunii august, potrivit celor mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Fondul înregistrează un randament de 2,8% în ultimele 12 luni şi de 7,5% în ultimele 36 de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO