Burse - Fonduri mutuale

Cum au încheiat marile companii listate la Bursă primul T1 din 2020: venituri totale de 14,3 mld. lei, în scădere cu 10% şi un profit net de 44,2 mil. lei, minus 99%. Rezultatul Fondului Proprietatea a cântărit cel mai mult în scăderea profitului net total

Cum au încheiat marile companii listate la Bursă primul...

Autor: Tibi Oprea

19.05.2020, 07:00 879

♦ Patru companii au intrat pe pierdere, cinci şi-au diminuat profitul, şapte înregistrează creşteri de profit, iar un emitent a trecut pe profit.

Cele 17 companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET au încheiat sezonul de raportări financiare afe­rente primelor trei luni din 2020, astfel că investitorii tranzacţionează acum şi în funcţie de rezultatele raportate de aceşti emitenţi.

Veniturile totale ale companiilor din prima ligă bursieră au fost de 14,3 miliarde de lei în primele trei luni ale anului, în scădere de 10,1% faţă de T1/2019, în timp ce profitul net s-a situat la 44,2 milioane de lei, minus 98,6%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza rapoartelor de la BVB şi a datelor agregate de brokerii de la Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO