Burse - Fonduri mutuale

Au început subscrierile pentru primul IP după doi ani şi jumătate

Au început subscrierile pentru primul IP după doi ani şi jumătate

Autor: Roxana Daniela Pricop

12.11.2010, 10:39 25

Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni (IPO) în vederealistării la Bursă, derulată de producătorul de pompe hidrauliceHidraulica UM Plopeni, a început astăzi, compania propunându-şi săatragă de la investitori între 10,7 şi 12,2 milioane de lei.

Acesta este primul IPO care are loc pe piaţa locală de capitalde la oferta derulată de Teraplast Bistriţa în luna aprilie2008.

"Avem un proiect cu fonduri europene care vizează producţia deenergie electrică din surse regenerabile care este aprobat şi avemnevoie de finanţare. Considerăm că listarea la Bursa de Valori esteo alternativă viabilă pentru a ne cofinanţa proiectul", a declaratIonel Dinu, preşedintele consiliului de administraţie alHidraulica.

Compania vinde 97 de milioane de acţiuni reprezentând 41% dincapital, la un preţ cuprins între 0,11 şi 0,125 lei/acţiune. Ofertade acţiuni se încheie pe 3 decembrie şi este intermediată de firmade brokeraj Confident Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO