Burse - Fonduri mutuale

ASF vrea să promoveze finanţarea prin bursă pentru companiile de stat, dar să acorde şi stimulente pentru IMM-urile care se listează

ASF vrea să promoveze finanţarea prin bursă pentru...

Autor: Liviu Popescu

21.01.2021, 00:05 500

♦ În strategia pentru următorii trei ani, ASF vrea să promoveze acoperirea necesarului de finanţare a companiilor cu capital de stat prin intermediul pieţei de capital, respectiv prin majorarea capitalului /vânzarea unor pachete de acţiuni sau emiterea de obligaţiuni corporative şi tranzacţionarea acestora la BVB.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat strategia pentru următorii trei ani, pe partea de Bursă ieşind în evidenţă pro­movarea finanţării prin piaţa de capital pentru companiile de stat, dar şi creşterea activităţii  la bursă pentru investitorii străini şi companii inclusiv prin acordarea de stimulente fiscale IMM-urior care se listează.

„Adoptarea unei strategii pentru promovarea finanţării companiilor de stat prin intermediul pieţei de capital. Strategia va include o analiză a companiilor de stat care ar îndeplini cerinţele pentru listarea pe piaţa reglementată, a bene­ficiilor şi dezavantajelor pentru fiecare companie analizată şi a unei liste de priorităţi şi a unui calendar privind listarea acestor companii“, se arată în strategia ASF pentru următorii trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO