Burse - Fonduri mutuale

ASF suspendă acţiunile SIF Transilvania de la tranzacţionare la BVB după ce a respins prelungirea mandatului lui MIhai Fercală în Directoratul societăţii de investiţii, ca urmare a documentaţiei incomplete

ASF suspendă acţiunile SIF Transilvania de la...

Autor: Roxana Rosu

22.04.2020, 18:57 448

ASF a decis să suspende tranzacţionarea acţiunilor SIF Transilvania la BVB în şedinţele din 23 şi 24 aprilie în urma respingerii de către instituţie a cererii de numire a lui MIhai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas ca membrii în Directoratul SIF3, motivând lipsa documentaţiei complete.

ASF a publicat decizia astăzi, 22 aprilie.

SIF Transilvania solicitase ASF aprobarea numirii celor trei ca membri ai Directoratului cu un nou mandat de 4 ani, începând din 20 aprilie.

Potrivit deciziei ASF, SIF 3 nu a depus, conform regulamentului, un raport de evaluare a adecvării individuale pentru cele trei persoane propuse.

Astfel, documentele depuse la ASF nu prezintă date privind eficienţa structurii de conducere, obiective de perfomanţă sau îndeplinirea unor obiective de către conducerea societăţii de investiţii.  În plus, notificările trimise de SIF3 către ASF nu includ şi o analiză realizată de societate cu privire la sancţiunile aplicate anterior de ASF.  

Mihai Fercală este  preşedintele directoratului SIF Transilvania (SIF3) şi unul dintre cei mai vechi şefi din industria financiară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO