Burse - Fonduri mutuale

ASF solicită Romcab Târgu-Mureş, companie în reorganizare care a revenit la tranzacţionare pe 4 martie, lansarea unei oferte publice obligatorii

ASF solicită Romcab Târgu-Mureş, companie în...

Autor: Tibi Oprea

19.03.2021, 14:18 795

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei, cu dreptul de administrare păstrat, a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis un raport prin care a transmis către acţionarul majoritar Sadalbari, respectiv Motoplus Paneuro o adresă prin care se solicită lansarea unei oferte publice obligatorii, în baza art. 37 alin (1) din Legea nr. 24/2007, nu mai târziu de două luni de la data reluării la tranzacţionare a acţiunilor, respectiv de la data de 04 martie 2021.

“O persoană care, ca urmare a achiziţiilor sale sau ale persoanelor cu care acţionează în mod concertat, deţine valori mobiliare emise de un emitent care, adăugate la deţinerile sale anterioare sau ale persoanelor cu care acţionează concertat îi conferă acestuia, direct sau indirect, mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare, la un preţ echitabil şi având ca obiect toate deţinerile acestora, cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de două luni de la momentul atingerii respectivei deţineri”, este respectivul articol.

Romcab este controlată în proporţie de 69% de Sadalbari SRL din Tg. Mureş, companie care potrivit platformei Confidas.ro este controlată în proporţie de 91,8% de Motoplus Paneuro SRL, care la rândul ei este controlată în proporţie de 99,7% de Ţârcă Ioana Roxana, asociat sau acţionar majoritar al mai multor firme, în principal din sectorul auto.

Acţiunile MCAB se tranzacţionează în creştere cu 126,6% de la revenirea la tranzacţionare, pe fondul unor tranzacţii de 6,5 mil. lei, emitentul având 43,4 mil. lei capitalizare, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO