Burse - Fonduri mutuale

​ASF reintroduce la tranzacţionare de luni acţiunile SIF Transilvania. Societatea a publicat actul de administrare

​ASF reintroduce la tranzacţionare de luni acţiunile...

Autor: Tibi Oprea

22.05.2020, 15:45 220

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis astăzi să reintroducă la tranzacţionare acţiunile SIF Transilvania (SIF3) începând cu data de 22 mai 2020, după ce au fost suspendate de la tranzacţionare o lună de zile, respectiv din 23 aprilie, potrivit unui raport la Bursă.

Acţiunile fuseseră suspendate ca urmare a neclarităţilor de la conducerea SIF3, iar decizia de a le reintroduce la tranzacţionare a venit după ce societatea a publicat la Bursă rapoartele în vederea informării corespunzătoare a investitorilor cu privire la modificările intervenite la conducere ca urmare a aprobării cererii de autorizare a unor noi membri ai directoratului.

Astfel, Marius Moldova a acceptat mandatul de membru al directoratului, renunţând concomitent la mandatul de membru al consiliului de supraveghere, informând publicul că SIF3 “este în măsură să asigure un flux informaţional corect, eficient, echidistant şi în timp util către investitori şi către Autoritatea de Supraveghere Financiară”.

Pe de altă parte, pe 14 mai, Curtea de Apel Bucureşti a anulat cererea de suspendare a deciziei ASF din 6 mai prin care fuseseră retrase acţiunile SIF3 de la tranzacţionare pentru 10 zile, pe motiv că Mihai Fercală şi Ştefan Szitas nu sunt reprezentanţi ai SIF Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO