Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinţa Top Tranzacţii 2021: Ce a însemnat primul an de pandemie pentru piaţa locală de M&A? Ce urmează?
Burse - Fonduri mutuale

ASF: Nu am constatat concertare în acţionariatul SIF5. Sunt entităţi independente una de alta, cu acţionariat şi structuri de administrare diferite

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis joi către SIF Oltenia (SIF5), ca urmare a adresei din 6 octombrie referitoare la identificarea unui grup de acţionari prezumat că acţionează în mod concertat în legătură cu emitentul, că entităţile respective nu acţionează concertat şi prin urmare nu sunt obligate să lanseze o ofertă publică de preluare a societăţii, potrivit unui raport la Bursă. „Reţinem faptul că legislaţia specifică în materie nu include în aria prezumţiei de concertare, în plus faţă de situaţia prevăzută mai sus (organismele de plasament colectiv cu societatea de administrare a investiţiilor şi cu societatea-mamă a societăţii de administrare a investiţiilor, precum şi organismele de plasament colectiv administrate de aceeaşi societate de administrare între ele) şi investitorii fondului de investiţii”, se mai arată în raport.

Prin adresa menţionată, SIF Oltenia a menţionat că grupul format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia, Străuţ Radu-Răzvan şi 17 fonduri de investiţii ar deţine cumulat, direct şi indirect, 31,8% din capitalul social al SIF5, respectiv 33,2% din capitalul cu drept de vot. “Din analiza informaţiilor referitoare la structura acţionariatului şi a Consiliilor de Administraţie ale respectivelor societăţi de administrare s-a desprins concluzia că acestea sunt entităţi independente una de alta, cu acţionariat şi structuri de administrare diferite, astfel încât nu poate fi reţinută incidenţa prevederilor legale privind acţiunea concertată între ele şi/sau cu SIF Banat-Crişana SA/SIF Muntenia SA”, este concluzia ASF.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.