Burse - Fonduri mutuale

ASF a aprobat documentul de ofertă publică prin care Unirea Shopping Center, administratorul a două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov, vrea să cumpere 290.758 de acţiuni la societatea de construcţii ICSIM, adică 14,8% din capitalul social al companiei

ASF a aprobat documentul de ofertă publică prin care...

Autor: Cristina Bellu

09.07.2021, 10:00 294

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat documentul de ofertă publică prin care Unirea Shopping Center, administratorul a două centre comerciale în Bucureşti şi Braşov, vrea să cumpere 290.758 de acţiuni la societatea de construcţii ICSIM, reprezentând 14,8% din capitalul social al companiei, anunţă ICSIM pe bursă.

Oferta de cumpărare se va derula în perioada 14-27 iulie 2021, iar intermediarul ofertei este societatea de brokeraj SSIF Prime Transaction.

Acţiunie au o valoare nominală de 2,50 lei, iar preţul de cumpărare este de 11,50 lei pe acţiune, potrivit datelor transmise de ASF.

“Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor pieţei pe care se tranzacţionează acţiunile emise de societatea ICSIM Bucureşti, permiţând astfel accesul neîngrădit şi nelimitat al tuturor potenţialilor vânzători, persoane fizice şi juridice, fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată, asigurându-se posibilităţi egale de receptare”, spun reprezentanţii ASF.

Unirea Shopping Center este controlată în proporţie de 80,3% de The Nova Group Investments Romania SA, societate controlată la rândul ei de un offshore cu acelaşi nume din Olanda, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are o participaţie de 10,8% din capitalul social.

Compania a fost deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, iar după decesul acestuia în 2017, Unirea Shopping Center a fost implicată într-un conflict între fosta soţie, Carmen Palade, şi fiul omului de afaceri Alexander Adamescu.

De la începutul anului, acţiunile SCDM se tranzacţionează în creştere cu 11,36%, pe fondul unui rulaj 870.048 lei. Emitentul are 202 milioane lei capitalizare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO