Burse - Fonduri mutuale

ASF aprobă listarea bondurilor de 25 mil. lei vândute de BRK Financial Group în august la o dobândă de 7,6% pe an

ASF aprobă listarea bondurilor de 25 mil. lei vândute...

Autor: Tibi Oprea

21.10.2021, 00:00 380

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri 20 octombrie listarea obligaţiunilor de 25 mil. lei pe care BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, le-a vândut în august investitorilor. „Aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de SSIF BRK Financial Group S.A. şi a emiterii Certificatului de înregistrare a acestora”, este una dintre deciziile Autorităţii de miercuri. Obligaţiunile vândute sunt corporative, negarantate, neconvertibile, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 7,6% pe an.

În cadrul plasamentului, care s-a derulat în perioada 2-13 august 2021, au fost colectate ordine care au reflectat o subscriere de 106,3%, rata de alocare fiind de 94,08%. Operaţiunea de finanţare a primit aprobarea acţionarilor în AGEA din 26 aprilie 2021. BRK Financial Group are 121,3 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile BRK înregistrează o creştere de 332%, pe fondul unor tranzacţii de 94 mil. lei, arată datele BVB. BRK a încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 14,8 mil. lei, faţă de pierderea de 6,4 mil. lei din S1/2020, potrivit raportului semestrial publicat la BVB.

La acest rezultat se adaugă valoarea de 11,9 mil. lei – alte elemente ale rezultatului global, respectiv reevaluarea pachetului de acţiuni deţinut la Firebyte Games, care nu afectează contul de profit si pierdere, ci doar valoarea capitalurilor proprii. Astfel, prin cumularea rezultatului din contul de profit şi pierdere cu celelalte elemente ale rezultatului global, rezultă valoarea de 26,7 mil. lei. BRK înregistrează în primele şase luni din 2021 venituri din activitatea de intermediere de aproape 9 mil. lei, comparativ cu 4,08 mil. lei în S1/2020, la această creştere contribuind decisiv subsegmentul corporate care a generat venituri de 4,65 mil. lei în această perioadă pe fondul unor valori intermediate consistente. Activitatea clasică de intermediere a generat venituri în creştere cu 6,1% faţă de perioada similară a anului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO