Burse - Fonduri mutuale

ASF aprobă componenţa consiliului de administraţie al SIF Oltenia. Sorin-Iulian Cioacă, ales preşedinte

Autor: Tibi Oprea

07.12.2020, 00:00 271

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat pe 3 decembrie componenţa consiliului de administraţie al SIF Oltenia (SIF5), respectiv Cioacă Sorin Iulian, Trifu Mihai, Andrici Adrian şi Matei Codrin, potrivit unui raport la bursă. Astfel, în urma hotărârii ASF, consiliul de administraţie al societăţii l-a numit pe Sorin-iulian Cioacă în funcţia de preşedinte şi l-a ales pe Mihai Trifu în funcţia de vicepreşedinte, care vor exercita atribuţiile funcţiilor de director general şi director general adjunct numai după avizarea de către ASF în calitate de membri ai conducerii superioare. Adrian Andrici şi Codrin Matei au fost aleşi ca membri ai comitetului de nominalizare şi remunerare.

În aceeaşi şedinţă, ASF a respins solicitarea SIF Oltenia de autorizare a lui Cristian Buşu în calitate de membru al consiliului de administraţie, numit în conformitate cu hotărârea Adunării Generale Ordinare a acţionarilor din 29 octombrie 2020.

„Având în vedere faptul că prin acţiunile domnului Buşu Cristian, din data de 28.04.2020, care au condus la desfăşurarea în paralel a unei Adunări Generale a Acţionarilor cu Adunarea Generală a Acţionarilor organizată în aceeaşi dată conform convocatorului publicat de S.I.F. în data de 20.03.2020, A.S.F. a suspendat de la tranzacţionare acţiunile S.I.F., acesta punând societatea în situaţia de a-i fi afectată integritatea şi stabilitatea şi luând în considerare rezultatele interviului, considerăm că acesta nu a îndeplinit cu obiectivitate atribuţiile, ceea ce denotă o necunoaştere aprofundată a principiilor de guvernanţă”, se arată în decizia ASF.

SIF Oltenia are 885 milioane de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SIF5 înregistrează o scădere de 34,4%, pe fondul unui rulaj de 139,8 milioane de lei, arată datele BVB.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO