Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

​ASF a dat undă verde la listarea obligaţiunilor de 3,9 milioane lei emise Artprint, prima tipografie privată de după 1990

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri emiterea certificatului de înregistrare a obligaţiunilor emise de Artprint, prima tipografie privată din România postcomunistă, în vederea admiterii la tranzacţionare pe sistemul multilateral de tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a încheiat anticipat, împreună cu intermediarul Goldring, oferta de obligaţiuni corporative după patru zile de la lansare. Suma atrasă de la investitori va susţine investiţiile planificate de societate, restructurarea finanţării capitalului şi necesarul de capital de lucru.

Artprint a fost înfiinţată în februarie 1990 de către Miron Răsuceanu. La început, tipografia avea activitate generalistă, pentru ca în timp să se specializeze pe producţia de etichete de hârtie. Ulterior, după decesul tatălui său, Cezar Răsuceanu a extins activitatea de bază a etichetelor cu alte două câmpuri de piaţă - reviste şi cărţi.

În prezent, Artprint lucrează cu 90% din editurile din România şi tipăreşte şi finisează cărţi, reviste capsate/broşate, cataloage, postere, pliante, broşuri, albume de artă, etichete pentru produse alimentare şi nealimentare, ambalaje de lux, calendare, agende, prospecte comerciale.

În 2017, tipografia a preluat o parte a angajaţilor Cicero Frazi, precum şi portofoliul de clienţi ai acesteia, iar în 2018 a preluat portofoliul de clienţi şi o parte a angajaţilor Romprint şi totodată a închiriat hala şi utilajele de care dispunea aceasta.

Compania cu 95 de salariaţi a înregistrat un profit net de 818.830 lei în 2018, în creştere cu 139% faţă de 2017, la afaceri de 24,3 mil. lei, plus 40,1%.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.