Burse - Fonduri mutuale

ASF a dat undă verde la achiziţii online pentru fondurile de investiţii

ASF a dat undă verde la achiziţii online pentru...

Autor: Tibi Oprea

31.10.2019, 00:00 387

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa din 30 octombrie procedura de subscriere şi răscumpărare prin internet a titlurilor de participare emise de fondurile de investiţii financiare, potrivit unui comunicat de presă.

„Regulamentul privind procedura de subscriere şi răscumpărare prin internet a titlurilor de participare emise de organismele de plasament colectiv, precum şi pentru modificarea şi completarea Regulamentului ASF nr. 9/2014 privind autorizarea şi funcţionarea societăţilor de administrare a investiţiilor, a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare şi a depozitarilor organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare, şi pentru completarea art. 41 din Regulamentul ASF nr. 10/2015 privind administrarea fondurilor de investiţii alternative”, se arată în comunicatul ASF.

În prezent, fondurile de investiţii numără circa 324.000 de investitori, cele mai populare forme de plasament rămânând cele de obligaţiuni, cu circa 200.000 de clienţi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO