Burse - Fonduri mutuale

ASF a avizat absorbţia RCI de către Raiffeisen Bank

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

02.04.2014, 00:00 294

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat cererea de retragere a autorizaţiei de funcţionare depusă de firma de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI), ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Raiffeisen Bank. De acum înainte, Raiffeisen Bank va activa direct pe piaţa de capital, după modelul folosit şi de alte bănci precum BCR şi BRD, care în trecut au avut divizii separate de brokeraj, dar pe care le-au internalizat.

RCI este al treilea broker ca mărime de la bursa din Bucureşti, cu tranzacţii de 460 de milioane de lei intermediate în primele trei luni ale anului. La începutul acestui an, RCI a câştigat alături de Morgan Stanley contractul de intermediere a listării Hidroelectrica, contract care a fost amânat având în vedere că Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă.

Anul trecut, RCI a făcut parte din consorţiul care a intermediat listarea Romgaz la bursa de la Bucureşti şi la cea de la Londra, printr-o ofertă publică de vânzare de acţiuni care a strâns 390 mil. euro de la investitori. Potrivit celor mai recente date disponibile, RCI a raportat în 2012 o pierdere netă de 2,9 milioane de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO