Burse - Fonduri mutuale

Ascendia vrea să atragă încă 1,5 milioane de lei de la investitori printr-o nouă emisiune de obligaţiuni

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Ascendia vrea să atragă încă 1,5 milioane de lei de...

Autor: Tibi Oprea

01.07.2020, 09:00 476

Cosmin Mălureanu, director general şi acţionar majoritar al companiei producătoare de software educaţional Ascendia (simbol bursier ASC), spune că intenţionează ca până la finele anului să lanseze o nouă emisiune de obligaţiuni, în valoare de 1,5 milioane de lei, sumă care va fi direcţionată în principal în acţiuni de marketing şi vânzări.

„Avem de gând să mai apelăm la o emisiune de obligaţiuni. Am primit mandat în AGA de 4,5 milioane de lei, din care prima emisiune a fost de 3 milioane de lei. Vrem să mai luăm şi restul, în cea de-a doua parte a anului sau în funcţie de cum mai evoluează piaţa. Momentan e multă emoţie în piaţă. Iniţial ne gândeam să facem acest plasament mai devreme, dar acum analizăm dacă există apetenţă a investitorilor pentru un astfel de plasament“, a spus Cosmin Mălureanu în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

CEO-ul Ascendia spune că o mică parte din suma de bani atrasă în 2019, respectiv 300.000 de lei, a fost investită în acţiuni listate la Bursa românească pentru optimizarea fluxului financiar.

„Cu investiţia de 300.000 de lei am scos un profit de aproximativ 50.000 de lei, mai mult decât suficient să acopere costul aferent obligaţiunilor. (...) Sunt aproximativ cinci acţiuni, portofoliul în continuare a fost gestionat corespunzător, iar cifrele le vom vedea în raportul de la jumătatea anului“, explică Mălureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO