Burse - Fonduri mutuale

Artego Târgu Jiu, companie cu 65 mil. lei capitalizare, pune la bătaie 7 mil. lei pentru a-şi răscumpăra 10% din capitalul social. Preţul, plus 6% faţă de cel din piaţă

Producătorul de articole tehnice din cauciuc Artego Târgu Jiu (simbol bursier ARTE) a primit miercuri aprobarea de la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru derularea unei oferte de răscumpărare de 896.000 de acţiuni, adică 10% din capitalul social. Astfe Artego plăteşte 7,76 lei pe acţiune în programul de răscumpărare care se va derula din 5 noiembrie 2020 şi până pe 18 noiembrie 2020.

Spre comparaţie, la închiderea precedentă anunţului, acţiunile ARTE afişau un preţ 7,3 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că societatea plăteşte un preţ cu 6% mai mare faţă de cel din piaţă.

Ieri după-amiază acţiunile ARTE se tranzacţionau în creştere cu 2,7%. Răscumpărarea de acţiuni va fi derulată prin intermediul BRK Financial Group. Artego are 65 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 77,8% de Asociaţia Salariaţilor PAS Artego.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.