Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania, compania de IT controlată de Voicu Oprean, atrage 75 milioane de lei de la investitori într-un plasament privat: suprasubscriere de 2,82 de ori

AROBS Transilvania, compania de IT controlată de Voicu...

Autor: Tibi Oprea

15.10.2021, 17:23 2047

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, a încheiat vineri un plasament privat de acţiuni şi a atras 75 de milioane de lei de la investitori, potrivit surselor ZF.

Compania a pus la vânzare în ofertă un număr de 54,7 milioane de acţiuni, iar vineri la ora 17.00 investitorii introduseseră ordine de subscriere pentru 154,5 milioane de acţiuni, de unde rezultă o suprasubscriere de 2,82 de ori.

Preţul din ofertă a fost de 1,357 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că subscrierile totale s-au ridicat la 209,7 milioane de lei, arată calculele realizate de ZF.

Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacţionare AROBS, să fie listate la BVB până la finalul acestui an.

AROBS Transilvania a anunţat în urmă cu câteva zile că va realiza un plasament privat pentru acţiuni cu intenţia de a atrage aproximativ 75 milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%.

Atât plasamentul privat, cât şi listarea sunt intermediate de casa de brokeraj BRK Financial Group.

Capitalul obţinut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziţionarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluţii de management de flotă, precum şi pentru optimizarea afacerilor - atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin intermediul cărora compania îşi va putea accelera creşterea şi îşi va consolida poziţia pe pieţele în care este prezentă, transmit reprezentanţii companiei.

Totodată, AROBS are în vedere extinderea şi în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania şi Marea Britanie şi prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum şi prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză şi specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii şi soluţii software pe plan global reprezintă un context de piaţă benefic pentru AROBS.

Fondată în urmă cu 23 de ani de către Voicu Oprean, AROBS Transilvania Software este specializată în furnizarea de soluţii software personalizate, dar deţine, de asemenea, mai multe soluţii software care sunt deja impuse pe piaţa românească şi în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Dezvoltarea de soluţii personalizate pentru clienţi este realizată prin folosirea de tehnologii pentru web, mobile, embedded şi cloud de ultimă generaţie. Toate aceste servicii sunt folosite de companii globale din industrii precum automotive, turism & ospitalitate, IoT, industria farmaceutică, instituţii bancare, întreprinderi majore din diverse domenii de activitate.

Portofoliul de clienţi al AROBS cuprinde peste 8.000 de companii din 14 ţări din Europa, America şi Asia, atât în zona de produse, cât şi în cea de servicii.

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software şi soluţii proprii precum TrackGPS, o soluţie de gestionare şi monitorizare a flotelor auto, Optimall, o suită de automatizare a companiilor din retail HoReCa şi distribuţie, RateWizz - aplicaţie dedicată industriei hoteliere, precum şi o soluţie pentru digitalizarea manualelor şcolare. În urmă cu câteva luni, AROBS a lansat MonePOS, soluţie de plăţi prin mobile POS, contactless şi paperless.

În ceea ce priveşte structura acţionariatului, Voicu Oprean deţine 72,77% din acţiuni, 10% sunt acţiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan, care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deţine 10%, iar managementul şi angajaţii cheie deţin 7,21% din acţiunile AROBS.

Consiliul de Administraţie este format din Voicu Oprean, Preşedinte, Mihaela Cleja, membru şi CFO la nivelul grupului, şi Răzvan Gârbacea, membru independent, care are o experienţă de 20 de ani în domeniul bancar.

Anul trecut, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei şi un profit net de 40,4 milioane. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS, de 192,7 milioane de lei şi EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO