Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania, care pregăteşte listarea la Bursă, a preluat integral Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat şi outsourcing, cu birouri în Timişoara, Lugoj şi Oradea

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Autor: Cristina Bellu

19.11.2021, 10:23 1216

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, care şi-a anuţat luna trecută intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a preluat integral Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat şi outsourcing, cu birouri în Timişoara, Lugoj şi Oradea.

În urma finalizării tranzacţiei, grupul îşi consolidează poziţia în zona de vest a României şi are în vedere extinderea prezenţei pe pieţele din Germania, Austria şi Elveţia.

„Berg Software este un jucător important local, cu prezenţă în Timişoara, Oradea şi Lugoj, care completează atât dimensiunea geografică prin deschiderea unui alt cap de pod în Vestul României, dar şi deschiderea către pieţele din Germania, Austria şi Elveţia, unde compania este extrem de bine poziţionată şi unde ne dorim să creştem prezenţa AROBS. Berg îşi va păstra independenţa operaţională, un alt aspect important din strategia de achiziţii AROBS. Ne dorim să avem alături de noi, in Grupul AROBS, companii precum Berg, unde managementul este unul participativ şi colaborativ, cu obiective clare de performanţă,” spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS. 

Pentru realizarea acestei tranzacţii, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în luna octombrie a acestui an, precum şi finanţare bancară.

Berg Software a fost fondată în anul 1991 sub denumirea Berg Computers, având iniţial obiectiv principal de activitate furnizarea de echipamente PC. Începând cu anul 1994, compania a intrat pe piaţa de servicii de dezvoltare software, reuşind ca în 1998 să lanseze primul produs pentru piaţa din România, o soluţie de tip ERP. În anul 2020, Berg Software a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei, din activitatea de dezvoltare software în zona de Enterprise. De-a lungul celor 30 de ani de existenţă, compania a realizat cu succes peste 2.700 de proiecte pentru peste 750 de clienţi locali şi internaţionali. Berg este deţinută de familia Berg, Rodica Berg ocupând şi poziţia de CEO a companiei. Compania va fi condusă în continuare de Rodica Berg împreună cu ceilalţi membri ai echipei de management.

„Lansăm acest parteneriat într-o etapă extrem de importantă a evoluţiei multinaţionalei de la Cluj şi ne bucurăm să punem şi noi umărul în construirea viziunii echipei AROBS şi a lui Voicu Oprean ”, adaugă Rodica Berg, fondator & CEO al Berg Software.

Din partea AROBS, tranzacţia a fost facilitată de Şerban Roman, Smart Resources, M&A advisor,în timp ce Lion Link Advisory şi Colman Tax au realizat due diligence financiar şi fiscal. Berg a fost asistată de PwC în procesul de due diligence financiar şi fiscal. Pentru această tranzacţie, firma de avocatură Wolf Theiss a consiliat AROBS, iar RTPR a asistat Berg Software.

În prezent, AROBS se află în expansiune continuă şi în fază avansată a negocierilor pentru achiziţia mai multor companii care operează în domeniul serviciilor software, sau care deţin şi operează soluţii pentru optimizarea afacerilor şi produse de management de flotă auto. În luna octombrie 2021, AROBS a anunţat închiderea cu succes a celui mai mare plasament privat din istoria pieţei AeRO, reuşind să atragă suma de 74,2 milioane de lei de la investitori. Acţiunile companiei vor debuta la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul bursier AROBS până la finalul anului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO