Burse - Fonduri mutuale

Armax Gaz: Tranzactii de 5 mil. euro

08.05.2007, 18:37 26

Actiunile Armax Gaz, companie care se ocupa cu productia de echipamente si instalatii industriale pentru gaz, au facut ieri obiectul unor tranzactii totale de 5 milioane de euro (16,9 mil. lei), cele 10 milioane de titluri tranzactionate ieri reprezentand 12,5% din capitalul social al companiei.
"Nu am fost cel care a vandut, de obicei vand pachete mai mici de actiuni, si nu intentionez sa cedez controlul asupra companiei", a spus pentru ZF Mircea-Simion Vescan, directorul general al Armax Gaz.
Vanzatorul a fost, cel mai probabil, Simona-Olimpia Popescu, care detinea cantitatea necesara de actiuni, in conditiile in care directorul general a negat vanzarea unor volume atat de ridicate.
Actionarii principali ai companiei erau inaintea acestei tranzactii Mircea-Simion Vescan, proprietarul companiei, cu o participatie de circa 42%, Simona-Olimpia Popescu, membru in consiliul de Administratie, cu 10,4% din actiuni. Alti actionari sunt fondul de investitii MEI - Roemenie & Bulgarije Fonds NV care a urcat luna trecuta la o participatie de 7,94% in cadrul companiei, dupa cumpararea unui pachet important de titluri de la societatea Aldona care a ajuns sa detina sub 5% din actiunile Armax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO