Burse - Fonduri mutuale

Armax Gaz Medias isi rasplateste conducerea cu actiuni gratuite de 1,4 milioane de lei

Armax Gaz Medias isi rasplateste conducerea cu actiuni gratuite de 1,4 milioane de lei
18.08.2009, 18:50 70

Conducerea producatorului de echipamente pentru industria gazelor si a petrolului Armax Gaz Medias (ARAX) va primi circa 19,1 milioane de actiuni gratuite, reprezentand circa 3,17% din capitalul companiei, in cadrul programului de fidelizare demarat de companie.

"Fabrica datoreaza performantele tehnologiilor implementate in ultimii zece ani si persoanelor din cadrul conducerii. De aceea am decis sa ii rasplatim pe acestia prin alocarea de actiuni gratuite. Fiecare va primi actiuni printr-un algoritm bine stabilit, nu toata lumea va primi acelasi numar de titluri", spune Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz si principalul actionar.

Cele 19,1 milioane de actiuni vor fi oferite persoanelor care ocupa la momentul alocarii o functie de conducere in cadrul Armax Gaz, se afla in companie inca din anul 2007 si impotriva carora nu au fost dispuse niciun fel de masuri disciplinare de catre societate.

In prezent, pachetul de actiuni care va fi oferit salariatilor valoreaza pe Bursa circa 1,4 milioane de lei (330.000 de euro) la un pret al actiunii de 0,0728 lei.

Programul de fidelizare a fost aprobat inca de anul trecut, atunci cand actionarii Armax Gaz si-au propus sa rascumpere un pachet de 10 procente din actiunile firmei de pe piata de capital, din care a fost rascumparat aproximativ 3procente.

"Nu am rascumparat decat foarte putin fata de nivelul pe care l-am propus anul trecut. In orice caz, tot ce am rascumparat oferim acum salariatilor din conducerea companiei. Actiunile au fost rascumparate din piata numai din profitul realizat de Armax, fara a apela la alte surse de finantare", spune Vescan.

In primul semestru, profitul s-a ridicat la doua milioane de lei (0,5 milioane de lei), in scadere cu 31% fata de profitul raportat dupa primul semestru din 2008, iar afacerile companiei au crescut cu 7%, pana la 23,4 milioane de lei (5,6 milioane de euro).

Veniturile din exploatare inregistrate de companie in primele sase luni au avansat cu 10,8%, pana la un nivel de 34,1 mil. lei (8,1 mil. euro), in vreme ce cheltuielile au crescut cu 21,8%, pana la 34 mil. lei (8,1 mil. euro). Pentru acest an, compania si-a bugetat un profit de 2,4 mil. lei la venituri totale de 61 mil. lei.

Mircea Vescan este cel mai important actionar al Armax Gaz, cu o detinere de 39,42% din companie.

Ultima tranzactie cu titlurile companiei s-a perfectat la un pret de 0,0728 lei/actiune, capitalizarea companiei ridicandu-se la circa 44 milioane de lei (10,4 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO