Burse - Fonduri mutuale

Ariton: Oferta pentru Petrom va fi reluată cel mai devreme "începând cu primul trimestru 2012"

Autor: Carol Dan

22.07.2011, 16:57 271

Oferta de vânzare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) va fireluată anul viitor, cel mai devreme "începând cu primultrimestru", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrulEconomiei, Ion Ariton.

"Vom relua oferta de vânzare a acţiunilorPetrom cel maidevreme în primul trimestru al anului viitor. Vom căuta cele maibune condiţii de piaţă pentru reluarea tranzacţiei. Vrem să vindemla un preţ corect", a spus Ariton.

Întrebat dacă decalarea ofertei pentru 2012impune modificarea acordului cu FMI, ministrul a precizat că vadiscuta la începutul săptămânii viitoare cu oficialii Fondului, dara apreciat că nu va fi necesară revizuireaînţelegerii.

Vânzarea acestui pachet de acţiuni face partedin înţelegerile convenite de autorităţile române cu Fondul MonetarInternaţional (FMI) şi Comisia Europeană.

Ministerul Economiei a anunţat că ofertapublică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom nupoate fi închisă pentru că a fost subscrisă sub nivelul de 80%,fără să prezinte un nou calendar pentru cedarea titlurilor,confirmând informaţiile transmise de MEDIAFAX.

"Subscripţiile înregistrate au fost subnivelul de 80%, necesar pentru a închide oferta. (...) Faptul căgradul de subscriere la pachetul de acţiuni al OMV Petrom nu aajuns la nivelul dorit nu înseamnă că anumite ţinte nu au fostatinse", se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei,acţionar minoritar al OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO