Burse - Fonduri mutuale

ARDAF: Presedintele si ceilalti membri ai CA vor fi dati afara saptamana viitoare

04.08.2006, 19:38 18

Membrii Consiliului de Administratie (CA) ai companiei de asigurare Ardaf vor fi revocati din functie cu ocazia unei Adunari Generale a Actionarilor, convocate pe 7 august, conform informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.
Octavian Manastireanu, presedintele CA si cei doi membri Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca vor fi revocati ca urmare a retragerii aprobarii de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in urma cu doua saptamani, dupa dispunerea intrarii Ardaf sub administrare speciala.
Contactat de ZF, Octavian Manastireanu a spus ca este foarte probabil ca actionarii sa voteze pentru revocarea sa si ca nu se va opune acestei decizii. "Din punctul de vedere al Comisiei Asigurarilor, nu mai suntem compatibili cu pozitia de administratori ai societatii. Ca ipoteza, este posibil ca actionarii sa voteze pentru a pastra in functie actualii membri ai CA, dar este putin probabil. Eu personal nu ma voi opune deciziei de revocare", a declarat Manastireanu.
El a mai spus ca actionarii companiei vor decide asupra unui nou consiliu de administratie doar dupa terminarea perioadei de administrare speciala (sfarsitul lunii septembrie, n. red.).
"Deocamdata, prezenta administratorului special face inutila alegerea unui nou consiliu de administratie", a mai spus Manastireanu
In afara revocarii celor trei, actionarii Ardaf vor mai decide pentru majorarea capitalului societatii cu 31 de milioane de euro, fata de capitalul de circa 14,1 milioane de euro existent in prezent. Listata pe piata Rasdaq, Ardaf avea ieri o capitalizare de circa 41 de milioane de euro, in conditiile unui pret de inchidere de 0,29 pe actiune. Titlurile asiguratorului au avut o evolutie foarte volatila in ultimele doua saptamani, dupa intrarea in administrare speciala. Valoarea actiunilor Ardaf a scazut cu 38,4% in primele trei zile de la dispunerea administrarii speciale, pana la un pret minim de 0,197 lei pe actiune, atins la inchiderea sedintei din 24 iulie. De atunci, titlurile Ardaf sunt in revenire continua, valoarea unei actiuni revenind ieri la 0,315 lei la jumatatea sedintei, pentru a inchide la 0,29 lei pe actiune, cu o scadere de 8%.
Actionarul majoritar al companiei este societatea Tender SA (care detine 70,69% din Ardaf), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender. Ceilalti actionari semnificativi sunt Clairmont Holding Limited (12,71%) si Raiffeisen Zentralbank (10,19%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO