Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipa­mentelor de comunicaţii, al centrelor de date şi al soluţiilor software, a atras 21 milioane lei printr-un plasament privat de acţiuni, suprasubscris de peste 7 ori

Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul...

Autor: Roxana Rosu

11.06.2021, 10:35 815

Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipa­mentelor de comunicaţii, al centrelor de date şi al soluţiilor software, a atras joi 21 milioane lei printr-un plasament privat de acţiuni, suprasubscris de peste 7 ori.

Oferta secundară de vânzare de acţiuni Arctic Stream (simbol AST) a fost iniţiată de Dragoş Octavian Diaconu, acţionarul majoritar şi administratorul unic al companiei. El deţine un număr de 3,6 milioane de acţiuni, repre­zentând 86,1% din capitalul social al companiei.

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare 838.260 de acţiuni (simbol AST), preţul final stabilit in ofertă fiind de 25 lei/acţiune. Subscrierile totale înregistrate au depaşit 113 milioane lei, rezultând astfel într-o suprasubscriere de peste 7 ori faţă de valoarea iniţială a ofertei. Subscrierea minimă a fost de 6.000 de acţiuni, majoritatea subscrierilor fiind efectuate online pe platforma de tranzacţionare TradeVille.

În urma încheierii cu succes a ofertei, capitalizarea anticipată a Arctic Stream se situează la aproape 105 milioane lei.

Compania va lista acţiunile sale pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, cu simbolul AST. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

“Le mulţumesc investitorilor pentru încrederea acordată Arctic Stream, pe baza performanţelor noastre de până acum, pe care le vom reconfirma în calitate de companie listată. Dorim să folosim atât capitalul financiar, cât şi cel de vizibilitate, obţinute pe Bursă, pentru a valorifica oportunităţile de dezvoltare oferite de piaţa IT&C, aducând în echipă alţi profesionişti care să contribuie la expansiunea business-ului.”, a declarat Dragoş Octavian Diaconu, CEO şi fondator, Arctic Stream.

Arctic Stream a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro (peste 40 milioane de lei), în creştere cu peste 120% faţă de 2019, şi un profit net de peste 1,2 milioane de euro (peste 6 milioane lei), mai mare cu 200% faţă de 2019.

Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include evaluarea infrastructurii IT, consultanţa, proiectarea, reproiectarea, integrarea şi dezvoltarea infrastructurii de date şi de securitate IT, managementul de proiect, configurarea, implementarea şi migrarea de soluţii complexe, precum şi mentenanţa şi suportul operaţional post-implementare.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO