Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream, companie din piaţa serviciilor IT&C, semnează un contract de 5,4 mil. lei pentru furnizarea de infrastructură de tip enterprise pentru centre de date

Arctic Stream, companie din piaţa serviciilor IT&C,...

Autor: Tibi Oprea

20.08.2021, 18:27 837

Arctic Stream (simbol bursier AST), furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, al centrelor de date şi al soluţiilor software, a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că a încheiat în data de 19 august 2021 un contract a cărui valoare depăşeşte cifra de afaceri din 2020, respectiv 5,4 mil. lei (1,1 mil. euro).

Contractul prevede furnizarea de infrastructură de tip enterprise pentru centre de date şi prestarea de servicii profesionale de implementare şi suport pentru un client privat confidanţial cu focus pe dezvoltarea centrelor de date.

Compania menţionează în raport că va implementa acest contract cu ajutorul unei echipe lărgite, ajunsă acum la 20 de angajaţi şi colaboratori, conform strategiei anunţate odată cu listarea la Bursa de Valori Bucureşti, piaţa AeRO.

Arctic Stream are o capitalizare de 139,2 mil. lei şi este controlată în proporţie de 66,1% de Dragoş Octavian Diaconu, în timp ce Adrian Rotaru deţine 5,84% din numărul de acţiuni.

Acţiunile AST înregistrează o creştere de 32,8% faţă de preţul de 25 de lei la care au fost vândute în plasamentul privat anterior listării, respectiv un minus de 1,2% comparativ cu preţul de închidere din prima şedinţă de tranzacţionare, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Arctic Stream a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de aproape 44 mil. lei, o creştere de peste două ori faţă de 2019 (18 mil. lei). Profitul net al companiei în 2020 a fost de 6,3 mil. lei, comparativ cu 1,8 mil. lei în anul precedent. Pe baza acestor rezultate, acţiunile AST se tranzacţionează la un multiplu PER de 22,1x şi P/Sales de 3,2x.

Compania estimează pentru anul curent un profit net de 4,2 mil. lei, iar pentru 2022 un profit net de aproximativ 5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO