Burse - Fonduri mutuale

ArcelorMittal creşte la Bursă după ce grupul siderurgic mondial a raportat un profit peste aşteptări, datorii mai mici şi un dividend mai mare decât cel anticipat

ArcelorMittal creşte la Bursă după ce grupul...

Autor: Tibi Oprea

10.02.2020, 00:05 655

♦ ArcelorMittal a raportat pentru T4/2019 o scădere cu 53% a EBITDA (câştig înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare), până la 925 mil. dolari.

 

Acţiunile grupului siderurgic ArcelorMittal (MT) au crescut cu 0,8% la bursa de la Amsterdam în şedinţa de tranzacţionare de vineri după ce în sesiunea de joi s-au apreciat cu 11% ca urmare a anunţării unor rezultate trimestriale în scădere, dar peste aşteptări, a unor datorii mai mici şi a unui dividend mai mare faţă de cel anticipat, potrivit Market Watch.

ArcelorMittal a raportat pentru T4/2019 o scădere cu 53% a EBITDA (câştig înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare), până la 925 milioane dolari, şi o scădere cu 15% a vânzărilor, la 15,5 miliarde dolari, ca urmare a unor costuri unice cu elemente speciale, a taxelor de depreciere şi a provocărilor pieţei. În pofida acestor scăderi, EBITDA anunţată este cu 8% mai mare faţă de aşteptările companiei. Spre comparaţie, analiştii se aşteptau la vânzări de 15,8 miliarde dolari şi o EBITDA de 865 milioane dolari, potrivit FactSet. Compania a mai anunţat pierderi nete de 1,88 miliarde dolari în T4/2019, faţă de profitul net de 1,19 miliarde dolari din aceeaşi perioadă a anului precedent. În acelaşi timp, şi-a adâncit pierderile faţă de T3/2019, trimestru în care a pierdut 539 milioane dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO